Zonnepanelen? Laat een locatieonderzoek doen!

Is het dak van mijn bedrijfspand geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel kunnen erop, rekening houdend met schaduwwerking en obstakels? En wat leveren ze samen op? Op 12 september worden in Gouda weer locatieonderzoeken gedaan. Greenspread, een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen, brengt die dag de technische mogelijkheden van bedrijfsdaken in kaart. Bij voldoende deelname (zes bedrijven) krijgt u een collectiviteitskorting van € 150,-. Gemeente Gouda betaalt ook nog eens € 100,- per locatieonderzoek mee. Interesse? Stuur dan een mail naar ron@parktrust.nl.

Meerwaarde

Als ondernemer heeft u vast al zonnepanelen overwogen. Behalve financieel voordeel bieden ze immers ook op andere vlakken meerwaarde. Denk maar aan uitstraling en imago, en aan een labelsprong van uw bedrijfspand. Om u actief te ondersteunen bij de plaatsing, is het traject ‘Zon op Bedrijventerreinen Gouda’ opgezet; een initiatief van Duurzaamheidsplatform Gouda, gemeente Gouda, Gouda Onderneemt en ODMH gezamenlijk. In dit traject wordt u van a tot z begeleid, vanaf de inventarisatie tot en met bouw, inclusief de subsidieaanvraag en organisatie van een (collectieve) aanbesteding voor de installatie. Bovendien krijgt u ook financieel een steuntje in de rug.

“Er wordt veel uit handen genomen”

“De belangstelling voor het traject is groot”, vertelt parkmanager Ron Verhage van Parktrust. Met een toolkit gaat hij bedrijven langs om de mogelijkheden voor zonnepanelen te bespreken. “Vooral op bedrijventerrein Gouwestroom! Veel ondernemers willen graag, maar het ontbreekt ze vaak aan tijd, kennis en/of capaciteit om dóór te pakken. Voor die bedrijven is dit traject ideaal. Ze worden ontzorgd én krijgen korting.”

Het traject is ontwikkeld voor de bedrijventerreinen Kromme Gouwe, Gouwespoor en Nieuwe Park, maar ook andere Goudse bedrijven kunnen natuurlijk deelnemen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij Ron Verhage: ron@parktrust.nl. Wilt u meer lezen over zonnepanelen? Lees de FAQ’s.