Servicepunt Energietransitie Bedrijven

Net als burgers worden bedrijven zwaar getroffen door de energiecrisis. En ook bij u, ondernemers, neemt de behoefte sterk toe om de energiecrisis het hoofd te bieden. Sinds maandag 17 oktober 2022 helpt het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB MH) bedrijven in Midden-Holland om slimme maatregelen toe te passen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Het Servicepunt is een initiatief van de duurzaamheidsplatformen van het bedrijfsleven, samen met de energiecoöperaties in Midden-Holland.

Hand- en spandiensten

Misschien worstelt u ook met de vele regels en verschillende soorten maatregelen die u kunt nemen om uw bedrijf energiezuiniger te maken of zelf bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen. Veel maatregelen zijn rendabel, zeker bij de huidige energieprijzen, maar de realisatie is soms ingewikkeld. Ziet u op tegen het gedoe en mist u wellicht de kennis om te investeren in de juiste energiebesparende maatregelen? Het Servicepunt helpt u met hand- en spandiensten. Het Servicepunt staat naast uw bedrijf met de kennis en expertise om u te ontzorgen.

Slimme maatregelen

Drie activiteiten staan daarbij centraal. Als eerste helpt het Servicepunt bedrijven om slimme maatregelen te nemen om energie te besparen. Ten tweede helpt het bedrijven die daarvoor belangstelling hebben, hun daken met zonnepanelen te vullen en daarmee zoveel mogelijk energie op te wekken. En ten derde helpt het bedrijventerreinen om op termijn van het aardgas af te komen. Het Servicepunt is geen adviesbureau, maar is erop gericht u uw weg te laten vinden om uw bedrijf mee te nemen in de energietransitie. Het werkgebied is de regio Midden-Holland.

Uw bedrijfsdak rendabel?

Er zijn veel bedrijfsdaken waarop grootschalig zonnepanelen kunnen worden geplaatst. Vaak meer dan nodig is voor het bedrijf alleen. De lokale energiecoöperaties hebben veel belangstelling voor het resterende deel van uw dak. Het helpt ze aan een dak om zelf zonnepanelen op te leggen, en levert ú meer inkomsten op. Heeft u belangstelling voor die constructie? Het Servicepunt zal u ontzorgen en het ‘gedoe’ zoveel mogelijk wegnemen.

Neem contact op!

Het Servicepunt wordt financieel ondersteund door de provincie Zuid-Holland, de gemeenten (Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas), de verschillende ondernemersorganisaties in Midden-Holland en de Rabobank Hollandse IJssel. Sinds 17 oktober zit een team van drie consulenten klaar om bedrijven te helpen. Heeft u daar belangstelling voor? Meldt u zich dan aan via de website.