Onderwijs en arbeidsmarkt

De ontwikkeling naar een meer duurzame en circulaire samenleving vraagt van bedrijven nieuwe competenties. Maar de arbeidsmarkt en het onderwijs zijn daar nog maar beperkt op ingesteld. DPG wil voorkomen dat dat een belemmering gaat vormen voor bedrijven die inzetten op circulariteit en de verduurzaming van hun producten en diensten. Daarom focussen we op aansluiting met het onderwijs ‒ samen met de ondernemers, die vaak weinig tijd hebben maar wél wel het belang zien van goed gekwalificeerde werknemers.

Organiserend vermogen

DPG biedt het organiserende vermogen, en brengt de groep gelijkgestemde ondernemers periodiek in contact met mensen uit relevante onderwijsinstellingen. Zo wordt de praktijk ‒ en dus de vraag ‒ direct gekoppeld aan het onderwijs (ROC, CIV, enz.). Gespreksonderwerpen daarbij zijn onder meer stageplekken, gastlessen op locatie en coaching.

Daarnaast onderhoudt DPG de contacten met de relevante onderwijsinstellingen en de gemeente. Verder wil DPG actief bijdragen aan een positieve communicatie over de kansen op de arbeidsmarkt binnen de thema’s circulariteit en duurzaamheid.