Zon op Bedrijfsdaken Gouda

De eerste trajecten binnen Zon op Bedrijfsdaken Gouda zijn opgestart. De locaties zijn bezocht en de plannen worden nu verder uitgewerkt. Maar er kan nog worden ingeschreven!

Zon op Bedrijfsdaken Gouda is een initiatief van DPG, samen met VBG en de gemeente Gouda. Het biedt ondernemers met een bedrijfspand de kans om op een makkelijke en aantrekkelijke manier zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Makkelijk en aantrekkelijk, omdat alle deelnemers kunnen rekenen op volledige ontzorging, lage investeringskosten en projectfinanciering. Wie meedoet, kan gebruikmaken van de subsidieregeling van de Rijksoverheid (SDE+). Dankzij deze subsidie kan de terugverdientijd rond de 8 jaar liggen. En met een extra subsidie van de provincie Zuid-Holland kan de terugverdientijd zelfs naar 5 jaar gaan. Vanuit de gemeente is er nog een bijdrage voor het haalbaarheidsonderzoek dat Greenspread, een onafhankelijk specialist, uitvoert.

De Stimuleringsregeling Duurzame Energie+ (SDE+) is bedoeld voor bedrijven en organisaties met een grootverbruikersaansluiting. Op een schuin dak is ongeveer 100 m2 vrije ruimte nodig; op een plat dak 200 m2 vrije ruimte. Interesse? Schrijf dan snel in.