SEB-MH zoekt kwartiermaker

De energietransitie is een van de meest urgente en omvangrijkste opgaven waar we als maatschappij voor staan. De duurzaamheidsplatformen van het bedrijfsleven in Midden-Holland gaan, in samenwerking met gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimperwaard, Waddinxveen en Zuidplas, bedrijven actief ondersteunen met een Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH). Dit servicepunt zal ondernemers helpen bij de energietransitie door kennis en informatie te ontsluiten en bedrijven te begeleiden. Daartoe wordt ook samengewerkt met de Energiecoöperaties in Midden-Holland om zon-PV op bedrijfsdaken optimaal te benutten en burgers te betrekken, ofwel om te helpen stappen te zetten naar een betrouwbare, economisch verstandige en energieneutrale bedrijfsvoering. Voor dit servicepunt zoeken we een communicatief sterke, ondernemende en gedreven kwartiermaker (programmamanager) die invulling en leiding gaat geven aan dit servicepunt.

Achtergrond

Missie SEB-MH
Het bedrijfsleven in Midden-Holland begeleiden en ondersteunen in het proces van de energietransitie en daarbij waar relevant de inzet en betrokkenheid van energiecoöperaties in Midden-Holland gebruiken.

Het SEB-MH staat naast de ondernemer om hem/haar zo goed mogelijk te helpen bij het doorlopen van de verschillende stappen van de energietransitie. Het SEB-MH geeft zelf geen technische of inhoudelijke adviezen en is dus geen adviesbureau of consultant, maar een hands-on aanspreekpunt en hulp voor de ondernemer. Het SEB-MH richt zich met name op energiebesparing, zon op bedrijfsdak vanuit de Regionale Energie Strategie (RES) en de uitvoering van de Transitie Visie Warmte (TVW) voor bedrijventerreinen.

De RES is grotendeels gebaseerd op het realiseren van zon op daken. De vastgestelde doelen zijn alleen haalbaar als het bedrijfsleven volop participeert en dakoppervlak maximaal benut. Daarvoor is ook de samenwerking met de energiecoöperaties van belang.

Bedoeling is dat het SEB-MH een ‘lean en mean’-stichting wordt met een continuïteitsbasis tot 2030. Er zal constructief worden samengewerkt met gemeenten in Midden-Holland (Werkgebied ODMH) en de ODMH (voor zover het in de taakstelling passend is) en de provincie Zuid-Holland.

Competenties SEB-MH
Basistechnische en economische kennis (opzetten business cases, aanvragen subsidies, doorlopen alle stappen in de projectrealisatie, beheerplan, etc.). Er wordt een gestandaardiseerde aanpak voor de verschillende taken van SEB-MH ontwikkeld en bijgehouden. Er zal gebruik worden gemaakt van de vele landelijke informatiekanalen en ondersteuningsconstructies die inmiddels beschikbaar zijn (denk aan Bespaargarant, DEB, Energie Samen Zuid-Holland, etc.).

Organisatie SEB-MH
Het SEB-MH bestaat uit een kernteam van twee tot drie mensen met de volgende profielen/taken onder aansturing van de programmamanager zoals beschreven in deze vacature. Voor de huisvesting wordt gedacht aan een aansprekend kantoor in Gouda of omgeving. Voor de startperiode wordt gedacht aan inzet van mensen die als ZZP-er of gedetacheerd willen of kunnen werken. Deeltijd inzet (minimaal 3 dagen per week) is bespreekbaar.

Het profiel

• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
• Je bent inspirerend, een echte verbinder en een ondernemend type.
• Je hebt affiniteit met techniek en/of energie.
• Je hebt een brede oriëntatie en bent eerder generalist dan specialist.
• Je beschikt over een hbo/wo-werk- en denkniveau.
• Je acteert binnen en buiten de organisatie op strategisch en tactisch niveau.
• Je hebt enkele jaren werkervaring in het bedrijfsleven.
• Je bent gewend zelfstandig te werken.
• Je geeft leiding aan het programmabureau en legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting.
• Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wij bieden

• Een zeer veelzijdige baan en een uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen als aanjager van de energietransitie als programmamanager.
• Een hoge mate van vrijheid en ruimte voor indeling van eigen werkzaamheden.
• Benodigde middelen (tijd en geld) voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
• Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Ben jij de vrouw of man die zich aangesproken voelt? Dan gaan we graag met je in gesprek. Zowel mensen die op zoek zijn naar een vaste baan als zzp’ers kunnen reageren. Je brief en cv kun je vóór 15 mei 2022 sturen naar info@seb-mh.nl.