Gratis cursus energiecoach

Steeds meer mensen vragen advies over zuinig omgaan met energie. De gemeente Gouda heeft al 18 energiecoaches om inwoners te adviseren, maar wil het team uitbreiden om nog meer mensen te kunnen helpen.

Wat doet u als energiecoach?

• U geeft mensen thuis advies over isoleren en energie besparen. Na dat huisbezoek voert u vanuit uw eigen huis het advies voor de bewoner in via het digitale systeem van de gemeente. Een bezoek en de uitwerking daarvan duurt ongeveer 3 uur.
• Ook geeft u informatie bij het mobiele energieloket dat in de wijken, op de Markt of in de buurt van bouwmarkten staat. Dat duurt ongeveer 4 uur per keer.

We verwachten dat u minstens twee keer per maand beschikbaar bent.

Wat krijgt u ervoor terug?

• Kennis
U krijgt een online cursus aangeboden over het isoleren van woningen en energie besparen. De cursus bestaat uit drie klassikale dagdelen en thuisstudie. U heeft daarvoor geen technische achtergrond nodig. Na de cursus kunt u goed geïnformeerd andere Gouwenaars helpen. Ook doet u veel kennis op door informatie uit te wisselen met andere coaches en de inwoners die u bezoekt.
• Een vergoeding
U ontvangt een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur.
• Waardering
U doet mooi en waardevol vrijwilligerswerk, waarmee u iets kunt bijdragen aan een duurzamere wereld.

Ook energiecoach worden? Laat het weten!

Lijkt het u zinvol en leuk om andere inwoners te helpen? De gemeente gaat graag met u in gesprek. Laat het ons weten via energietransitie@gouda.nl Liever gastvrouw worden of energieklusser? Dat kan ook. Mail en er wordt contact met u opgenomen.