Minisymposium ‘Wet milieubeheer, de omgekeerde bewijslast’

De omgekeerde bewijslast in de Wet milieubeheer: alle bedrijven in Nederland die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruiken, krijgen ermee te maken. Uiterlijk 1 juli 2019 wordt uw eerste rapport verwacht. Hoe zit het precies? Om daarop antwoord te geven organiseren de gemeenten en duurzaamheidsplatforms in het werkgebied van de Omgevingsdienst Midden-Holland samen met de ODMH een minisymposium op 28 maart a.s. in De Goudse Schouwburg.

We vertellen u dan graag meer over de achtergronden en de werking van de nieuwe regel die bedrijven een informatieplicht oplegt. Tegelijk willen we u de kansen van de Wet milieubeheer laten zien, u de ervaringen laten horen van andere ondernemers in de regio en u laten weten hoe en waar u ondersteuning kunt krijgen. Hoofdspreker is Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad.

Programma
Dagvoorzitter: Teun Bokhoven, voorzitter Duurzaamheidsplatform Gouda

16.00 uur Inloop
16.30 uur Welkom: C. van der Kamp, burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk en voorzitter van de ODMH
16.35 uur Achtergrond en aanleiding: Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad
16.55 uur Toelichting op de aanpassing van de Wet milieubeheer: Stef Strik, coördinator energiebesparing bedrijven bij het ministerie van EZK
17.10 uur Omgekeerde bewijslast en waar vind ik hulp: André Mutter, directeur Omgevingsdienst Midden-Holland
17.25 uur Drie ondernemers over hun ervaringen: Ed Nijpels interviewt Vepo Cheese (Bodegraven), Latexfalt (Koudekerk aan den Rijn) en HTC parking & security bv (Waddinxveen)
17.45 uur Vragen en netwerkborrel

Deelnemen?
Deelname aan het minisymposium is gratis. Meldt u zich wel van tevoren aan.

Datum

28 mrt 2019
Expired!

Tijd

16:00 - 18:30

Kosten

gratis

Locatie

Goudse Schouwburg
Boelekade 67, Gouda