Wat betekent de energietransitie voor ú, als ondernemer?

In 10 jaar tijd onze CO2-uitstoot terugbrengen met 49%: dat is de opgave waar we in Nederland met elkaar voor staan. Een stevige ambitie, die is vastgelegd in de Klimaatwet en op hoofdlijnen is uitgewerkt in het Klimaatakkoord van 2019.

Hoe gaan we dat bereiken en wat wordt daarvoor in werking gezet?

Vanuit 30 regio’s in Nederland, alle gemeenten en de verschillende duurzaamheidsplatformen van het bedrijfsleven wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van deze omvangrijke energietransitie. Oók in de regio Midden-Holland, met de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Zuidplas. Er zijn acties ingezet die zich richten op:

  • het terugdringen van het energieverbruik;
  • het decentraal opwekken van energie, vooral elektriciteit (zon en wind);
  • het uitfaseren van het gebruik van aardgas.

Die energietransitie is ingrijpend en raakt álle partijen. Ook uw onderneming. Maar hoe? Wat is de impact op ons bedrijfsleven? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u goed en tijdig bent voorbereid, en niet onverwachts voor hoge kosten en forse investeringen komt te staan?

Uw belangen worden behartigd door DPMH

De samenwerkende duurzaamheidsplatformen van het bedrijfsleven in Midden-Holland (DPMH) zullen u, hier maar ook in (online) bijeenkomsten, u informeren over het proces en de consequenties daarvan voor uw onderneming. Daarbij krijgt u de gelegenheid om úw specifieke belang te benadrukken en geven we u praktische handvatten om op korte, middellange en langere termijn zelf aan de slag te gaan. DPMH is een samenwerkingsverband van Duurzaamheidsplatform Gouda, Duurzaamheidsplatform Waddinxveen, Waardzaam en WG Duurzaamheid Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk.

De eerste bijeenkomst is gepland op 24 februari 2021. U kunt zich nu aanmelden:

Eerste (online) bijeenkomst 24 februari 2021, 16.00-18.00 uur