Duurzaamheid belangrijk criterium bij Ondernemersprijs Midden-Holland

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden Plus Hoogendoorn uit Waarder, Bos Nieuwerkerk HeatMatrix uit Nieuwerkerk en Kruiswijk Groep uit Bergambacht, maandag 29 januari in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024.

Restaurant De Kleischuur genomineerd

In de categorie Detailhandel & horeca maakte oud-winnaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken bekend dat Dick Hoogendoorn van Plus Hoogendoorn door de jury als winnaar was aangewezen. Burgemeester Michiel Grauss van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waar Waarder deel van uitmaakt, overhandigde de trofee. De jury spreekt in haar rapport over een betrokken ondernemer met een groot hart en verwijst daarbij naar het oprichten en bevoorraden van een voedselbank en het ondersteunen van vele lokale verenigingen. Restaurant De Kleischuur uit Gouda – deelnemer van DPG – en Rivero uit Schoonhoven waren ook genomineerd in deze categorie. Hun juryrapporten vermelden onder andere ‘Altijd al op zoek naar authentiek eten uit de buurt? Stop dan met zoeken en bezoek De Kleischuur’ en ‘Rivero is dé plek om optimaal te genieten en even bij te komen van de dagelijkse hectiek’.

In de categorie Mkb maakten oud-winnaars Laurens en Henry van der Loo van Vanderloo de keuze van de jury bekend. Martine Goedegebuure ontving de trofee uit handen van locoburgemeester Daan de Haas van Zuidplas. De jury zei over hen onder meer: “Bescheiden hoeft Bos Nieuwerkerk na 50 jaar niet meer te zijn. Het is een prachtige onderneming die met hun team de schoorstenen van de toekomst ontwikkelt en bouwt.” Overslag Terminal Bergambacht en Redwell uit Waddinxveen waren ook genomineerd in deze categorie. Over hen schreef de jury in haar rapport: ‘Dit bedrijf is al niet meer weg te denken als belangrijke schakel voor scheepvaart en wegtransport. Een bedrijf om trots op te zijn en een echte aanwinst voor de Krimpenerwaard’ en ‘Het juiste advies, het juiste product en de juiste installatie, niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Maakt u de stap naar verduurzaming, loop hier dan zeker een keer binnen bij deze infraroodverwarmers van de toekomst.’

GBC koploper op het gebied van duurzaamheid en innovatie

In de categorie Grootzakelijk las oud-winnaar Jaap Dijkgraaf van DWA de juryrapporten voor en maakte bekend dat Kruiswijk Groep door de jury tot winnaar verkozen was. De, recent geïnstalleerde, burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Krimpenerwaard waar Bergambacht deel vanuit maakt, reikte de trofee uit aan Christa en Pieter Teeuw-Kruiswijk. De jury karakteriseerde Kruiswijk Groep als de circulaire en sociale koploper waar Nederland een voorbeeld aan kan nemen. De Goudse Betonmortelcentrale uit Gouda – deelnemer van DPG – en Bizway uit Bodegraven waren ook genomineerd in deze categorie. De jury memoreerde in hun rapport het 65 jarig bestaan van de Goudse Betonmortel Centrale en vermelde dat het bedrijf in al die jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Op het gebied van duurzaamheid en innovatie is GBC koploper.”

 

Foto: Lima Fotografie