Tweede bijeenkomst energietransitie in het bedrijfsleven

Online bijeenkomst over energie & bedrijven in Midden-Holland op woensdag 26 mei, 16.00-17.30 uur

Voor ondernemers en eigenaren van (bedrijfs)gebouwen die serieuze interesse hebben om een zonne-energiesysteem op hun bedrijfsdak te installeren

Doel van de bijeenkomst

Wilt u een PV-systeem op uw bedrijfsdak installeren, en onderzoekt u hoe u dat het best kunt doen? Meld u dan aan voor de bijeenkomst ‘Zon op daken’ op 26 mei 2021, 16.00 uur. Daarin vertellen we waarmee u dan zoal rekening moet houden. Denk aan aansluitingen, de dakconstructie, uw verzekering en subsidies. Aan de hand van concrete businesscases gaan we ook uitvoerig in op ons ‘ontzorgmodel’: een initiatief van DPMH (duurzaamheidsplatformen voor ondernemers in Midden-Holland) samen met energiecoöperaties in de regio. Basis is het succesvolle model dat in Bodegraven-Reeuwijk al bij een aantal bedrijfsdaken is toegepast. Met een eerste groep van ca. 10 bedrijven willen we dit ontzorgconcept verder uitrollen in de regio. Met u?

Achtergrond

In de Regionale Energie Strategie (RES Midden-Holland) is een belangrijke rol weggelegd voor bedrijfsdaken als het gaat om de duurzame opwekking. In ons eerste webinar (d.d. 24 februari) hebben we daar uitleg over gegeven. Verschillende bedrijven hebben al interesse getoond om het gepresenteerde ontzorgmodel (zoals toegepast bij wegenbouwbedrijf Versluys in Bodegraven) verder uit te diepen. We lopen verschillende business cases en opties in detail door om zichtbaar te maken wat er komt kijken bij de installatie, en welke (gestandaardiseerde) oplossingen er inmiddels zijn. Verder gaan we in op de (financiële) ondersteuning door het Rijk, de provincie en een aantal gemeenten.

Aanmelden

Heeft u belangstelling voor het ontzorgconcept, meldt u zich dan aan. Wij nemen dan contact op om de wederzijdse verwachtingen over deelname aan deze bijeenkomst te bespreken.

  DPMH is een samenwerkingsverband van Duurzaamheidsplatform Gouda, Duurzaamheidsplatform Waddinxveen, Stichting Waardzaam en WG Duurzaamheid Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk.

  Datum

  26 mei 2021
  Expired!

  Tijd

  16:00 - 17:30

  Locatie

  Online

  Organisator

  Duurzaamheidsplatformen Midden-Holland