MVO-scan

Wat is het MVO-profiel van mijn bedrijf? En waar liggen onze kansen? Op die vragen geeft de MVO-scan antwoord. Een scan die in opdracht van DPG werd ontwikkeld door Zienergie en Stubbe, en op laagdrempelige manier een eerste indruk geeft van het MVO-profiel van een bedrijf.

Nulmeting

De tool raakt onderwerpen als leiderschap, arbo en veiligheid, duurzaamheid, continuïteit en maatschappelijke verantwoording. Bedrijven die net met MVO begonnen zijn, kunnen de scan gebruiken als 0-meting; bedrijven die al verder zijn kunnen de scan gebruiken ter verfijning of verdieping.

Uit de MVO-scores haalt DPG op zijn beurt weer informatie voor het jaarprogramma. Het collectieve profiel wordt immers gevoed door de individuele resultaten van onze deelnemers. Door het groeiende deelnemersbestand blijft dit profiel continu in beweging. Zo geeft het richting aan de inhoud van onze activiteiten en bijeenkomsten. Tegelijk denken we over een vervolgsessie, en willen we de individuele resultaten en het collectieve profiel gebruiken als verdieping om zo de MVO-profielen te verbeteren.