Subsidie voor energiezuinige terrasverwarming

Voor Goudse horecaondernemers komt 90.000 euro beschikbaar voor energiezuinige terrasverwarming. Met een maximum subsidiebedrag van 5.000 euro per horecagelegenheid kunnen ondernemers hun heaters vervangen door duurzame alternatieven, zoals elektrisch oplaadbare terraskussens of dekens.

“Horecaondernemers dragen bij aan de levendigheid van onze stad in warme én koude dagen. In het eerder dit jaar overeengekomen Horecaconvenant 2024-2028 hebben horecaondernemers en gemeente Gouda afgesproken hoe we dat duurzaam willen doen. Daarin hebben de horecaondernemers toegezegd geen gasheaters meer te gebruiken en hebben wij toegezegd om een ‘koplopersregeling’ te maken die horecaondernemers stimuleert om ook afscheid te nemen van elektrische heaters en deze te vervangen door duurzamere alternatieven”, aldus wethouder Thierry van Vugt (o.a. Binnenstad en Horeca).

Zo praktisch mogelijk

Die ‘koplopersregeling’ is nu klaar: de subsidieregeling duurzame terrasverwarming 2024. De aanvragen kunnen vanaf 1 oktober 2024 tot en met 1 mei 2025 worden ingediend bij de gemeente. De regeling is zo praktisch en eenvoudig mogelijk gehouden, zodat ondernemers niet veel tijd kwijt zijn aan rompslomp. De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor een terras waarvoor de gemeente een vergunning heeft verleend en kan oplopen tot 75% van de aanschafkosten van duurzame terrasverwarming met een maximaal bedrag van 5.000 per horecagelegenheid. Aanvragen kunnen worden toegekend tot het subsidieplafond van 90.000 euro is bereikt. Met het subsidiegeld kunnen horecaondernemers hun energieverbruik verminderen en tegelijk bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van de gemeente.

 

Foto: Astrid den Haan